3.10 WYNIKI BERRY FEST

WYNIKI BERRY FEST – Og贸lnopolski Przegl膮d Alkoholi Jagodowych 馃崜 馃嵎

LINK: KOMUNIKAT PRASOWY, LISTA LAUREAT脫W

DiWine Manufaktura Wina po raz drugi z rz臋du zosta艂a Laureatem GRAND PRIX! 馃弳 Tym razem za wino z czarnej porzeczki (p贸艂wytrawne). W roku 2023 wino z czarnej porzeczki, p贸艂wytrawne otrzyma艂o r贸wnie偶 br膮zowy medal w mi臋dzynarodowym konkursie IWSC w Londynie Br膮zowy Medal. WINO MEDALOWE


Rok temu nagrod臋 GRAND PRIX otrzyma艂o wino DiWine z czerwonej porzeczki (p贸艂wytrawne). Ciekawe jest to, 偶e s膮 to smaki pierwszej linii produkcyjnej win kolekcji DiWine. Wino z agrestu bia艂ego otrzyma艂o br膮zowy medal w tegorocznej edycji Berry Fest. 

Jest do dla 3-letniej Manufaktury Wina DiWine olbrzymie wyr贸偶nienie, poniewa偶 w艣r贸d laureat贸w znalaz艂y si臋 tak znakomite firmy jak Nalewki Staropolskie, Nalewkarnia Longinus, czy Cydro-Win.

Szanowne Jury konkursu Berry Fest:

Miko艂aj Rey
Ekspert kulinarny, uczestnik pierwszej polskiej edycji MasterChef i zwyci臋zca specjalnej edycji MasterChef 鈥濶ajlepsi鈥. B臋d膮c jednym z finalist贸w MasterChef pozyska艂 sympati臋 widz贸w i sta艂 si臋 rozpoznawalny. Wkr贸tce potem rozpocz膮艂 cykl reporta偶y kulinarnych dla programu Dzie艅 Dobry TVN. Podr贸偶uj膮c po ca艂ej Polsce jako smakosz i entuzjasta wyzwa艅 gastronomicznych. Ma za sob膮 ponad 500 reporta偶y i kilkaset warsztat贸w kulinarnych i pokaz贸w. Co roku jest uczestnikiem, ekspertem, ambasadorem marek, konferansjerem b膮d藕 cz艂onkiem jury na festiwalach kulinarnych i konkursach, w tym takich znanych jak Guide Michelin czy 偶贸艂ty przewodnik Gault&Millau.

Katarzyna Puk
Sommelier, Absolwentka WSET na poziomie (3) Advanced. Jej pasja do wina zacz臋艂a si臋 od okazjonalnych degustacji podczas wieloletniej pracy w krakowskiej oraz warszawskiej gastronomii. Dostrze偶ona przez jednego z importer贸w zacz臋艂a dynamiczn膮 karier臋 w 艣wiecie wina, popart膮 rzeteln膮 edukacj膮.

艁ukasz Klesyk
Ekspert smaku i alkoholi mocnych, dziennikarz i redaktor kulinarny i alkoholowy, sekretarz redakcji magazynu winiarskiego 鈥濼rybus鈥媧on鈥, by艂y redaktor przewodnika Gault & Millau Polska, miesi臋cznika 鈥濳uchnia鈥, 鈥濵agazynu Wino鈥 i kwartalnika 鈥濬erment鈥.

Zbigniew Kmie膰
Urodzi艂 si臋 w Bi艂goraju i jako lokalny dziennikarz zacz膮艂 interesowa膰 si臋 kulinariami regionu, w kt贸rym mieszka艂. Pomaga艂 ma艂ym producentom ze swojej okolicy w zawi膮zywaniu stowarzysze艅 promocji produkt贸w, organizacji wyjazd贸w na pierwsze targi. Przez kilka lat by艂 rzecznikiem prasowym Festiwalu Smaku w Grucznie. Pisywa艂 o kulinariach do Kuchni, Magazynu Wino i Wprost.