przedsiębiorca i właściciel Manufaktury Win Owocowej DiWine, która od 2020 produkuje wina wyłącznie z polskich owoców promując w ten sposób zapomniane staropolskie smaki i przetwórstwo owocowe. Jest wykładowcą na kierunku Winiarstwo i Cydrownictwo w Uczelni Łukaszewski i konsultantem NCBiR w Programie BZIK. Członek Zarządu Związek Pracodawców Warszawy i Mazowsza Lewiatan. Występuje jako prelegent w konferencjach biznesowych i rolniczych. Absolwent Politechniki Warszawskiej i studiów podyplomowych na kierunku Pszczelarstwo, posiada wykształcenie wyższe i rolnicze.
W życiu kieruje się dwoma maksymami:
”Jeżeli gdzieś chcesz dojść, najlepiej spotkaj kogoś kto już tam doszedł” – Robert Kyosaki
”Skuteczność jest miarą prawdy, którą się posługujesz. Jeżeli jesteś nieskuteczny, to prawda którą się posługujesz jest nieaktualna” – Jacek Walkiewicz
Kolekcja win marki DiWine obejmuje wina porzeczkowe, wina agrestowe, wina jabłeczne, wino z jagody kamczackiej, wino z dzikiej róży i sukcesywnie jest poszerzana o kolejne smaki.
Za swoją działalność w promocji przetwórstwa polskich owoców marka otrzymała w 2023 Godło promocyjne Teraz Polska i Orzeł WPROST w Złota 100 Polskiego Rolnictwa. Jest wyróżniona medalami IWSC w Londynie oraz w polskich konkursach Berry Fest i OWOWINO.